Bothnia Vocals består av ett 40-tal korister i blandade åldrar. Några av dessa har varit med nästan från början när kören startade som Luleå Godtemplarkör 1966 och fortsatte senare som Bothniakören. I och med körens 50-års jubileum 2016 bytte kören åter namn, denna gång till Bothnia Vocals. Kören leds av Elin Persson. Vi är en kör som trivs med varandra, med vår körledare och inte minst med våra sånger. Vi träffas varje onsdag och övar i lokaler i centrala Luleå och det finns oftast tid till en liten paus då vi får mingla och umgås över en kopp kaffe.

Idag består repertoaren av gospel, negro spirituals, pop, jazz och visor. Ibland, kanske inför någon större konsert, vill vi öva och umgås lite extra. Då ordnar vi körhelger med extra repetitioner och ibland med övernattning. Dessutom turas stämmorna om att ordna körfester med jämna mellanrum.

Bothnia Vocals är medlem i Kulturens, ett studieförbund som arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet. Kulturens bedriver folkbildningsverksamhet inom bland annat sång och musik och är partipolitiskt och religiöst obundet.